This 100 year old, 15,000 square foot, long-vacant industrial building has housed a variety of operations in its lifetime and this latest iteration is an adaptive reuse for a creative commercial office designed for collaboration and include a think tank lined with whiteboards and conference room featuring walls with reclaimed barrel staves. The original exposed brick and wooden trusses highlight the building's craftsmanship and existing arched windows were opened up to bring in natural light. The design includes bespoke interiors with custom concrete and slate tile in the kitchen and a lounge highlighted with warm colors and textures. In homage to its rugged roots, the new office space features large barn-style doors, exposed steel, concrete floors and locally-sourced Douglas fir. 
 

Program: Adaptive Reuse, Office

Partners: Schommer and Sons Construction, WDY Structural Engineering, Glumac Engineering

Award: Restore Oregon's 2021 DeMuro Award for Excellence in Preservation, Reuse, and Community Revitalization.